Бангладеш вече има 3 милиона жилищни соларни системи

Далечната страна Бангладеш е инсталирала повече от 3,1 милиона домашни соларни системи с подкрепата на Световната банка и други агенции за развитие.

Бангладешката компания за инфраструктурно развитие Idcol миналата седмица отбеляза инсталирането на 3-милионната жилищна слънчева система в страната от месец май насам.

P1050952

Според бангладешкия вестник The Daily Star, 3-те милиона системи, инсталирани по програмата на Idcol, се намират в области без достъп до електропреносна мрежа и имат общ капацитет от 135 MW.

Вестникът съобщава, че повече от 15 милиона души се възползват от домашните фотоволтаични системи. Idcol инсталира по над 60 000 жилищни слънчеви системи всеки месец, изчислява The Daily Star.

Страната е инсталиран на повече от 3,1 милиона системи от май насам, но агенцията си е поставила за цел да финансира шест милиона жилищни соларни системи до 2017 г. -“Ние сме си поставили за цел да предоставим съоръжения за слънчева енергия на още три милиона семейства през следващите три години чрез Idcol“, подчерта бангладешкият министър-председател Шейх Хасина, цитирана от местната информационна агенция UNB. Хасина соларната програма на Idcol като една от най-големите и бързо развиващи се програми за възобновяема енергия в света.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*