30 нови чинара засадиха в парк в Пловдив

Със засаждането на чинар кметът на Пловдив инж. Иван Тотев даде старт на залесителната акция в парк „Отдих и култура”.

Всяка година засаждаме най-малко по 2000 дървета, което за един мандат прави 8-9 хиляди дървета. Това е значително и като количество, и като видове, и като разнообразие, и като места в Пловдив, които се залесяват“, посочи инж. Иван Тотев.

zalesyavane_grebna_baza

За първи път в Пловдив се прави озеленяване по големи булеварди като „Санкт Петербург” и „Освобождение”. Това са булеварди на около 30 години, а в средните им ивици дървета доскоро нямаше. Ние не само ги засадихме, но те се запазиха и са живи, отбеляза кметът.

Директорът на „Градини и паркове” Стоян Алексиев припомни, че акцията е поредното залесяване в зоната, западно от Гребния канал. На мястото на няколкото отстранени наскоро след решение на експертна комисия изгнили и опасни дървета се засаждат 30 чинара. При предишното залесяване сред новосадасените дървета имаше и явори, които не само са се прихванали, но и се развиват добре. Надяваме се това място да стане един хубав лесопарк, както си е по план, каза още Алексиев.

Над 200 дървета са засадени в района през тази година, съобщи кметът на „Западен” Димитър Колев. Освен на Гребната база в момента се садят още 30 дръвчета по „Пещерско шосе”, допълни той.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*