Бургас има амбиция да стане „Зелен град“

„След като Бургас три пъти спечели приза „Най-добрият град за живеене в България“, сега имаме амбицията да бъдем обявени и за“Зелен град“. Това заяви зам.-кметът Красимир Стойчев, след като откри „Холандски ден на Зеления град в Бургас“.

Инициативата е на Посолоството на Нидерлания у нас и се проведе под патронажа на Негово превъзходителство Том ван Оорсхот, посланик на Ниската земя у нас.

16b1951414eb6a40373a760da0f0531c

Форумът стартира с церемония по награждаването на участниците в конкурса „Зелен Бургас“. Първо място при конкуренция от 30 участници спечели Христина Ковачева и нейният екип, които ще пътуват като награда до Холандия.

Конкурсът „Зелен Бургас“ 2014 е организиран от Посолството на Холандия и Съюза на урбанистите в България, с цел да се генерира концепции и идеи за устойчиво развитие на Южен Бургас.

Кандидатите имаха на разположение един месец, за да предложат идеите си и да се преборят за голямата награда. Те са студенти от специалностите „Урбанизъм“, „Архитектура“ и „Ландшафтна архитектура“.

„Надявам се всички хубави идеи, които са представени в конкурса и са стигнали до финала, да бъдат заложени в новата визия на модерен Бургас“, заяви още зам.-кметът Красимир Стойчев.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*