Примери от Острова: потреблението на енергия спада, ВЕИ растат

Преходът към нисковъглеродна икономика в Обединеното кралство продължава да набира скорост. Най-новите официални статистически данни показват рязък спад в търсенето на енергия, увеличаване на производството на енергия от възобновяеми източници, както и намаляването на производството на изкопаеми горива.

Енергийни тенденции във Великобритания“ представи най-нови данни от третото тримесечие, потвърждавайки, че делът на нисковъглеродното електричество в общия енергиен микс е нараслан до 38,6 на сто през периода – в сравнение с 37,1 на сто през същите три месеца на миналата година.

wind-183247_640

Увеличеинието е постигнато въпреки неочакваното затваряне на два ядрени реактора, които доведоха до 16 на сто спад в производството на атомна енергия. Възобновяемите енергийни източници път са произвели с близо една четвърт повече благодарение на по-голям капацитет и силни ветрове. Производството на биоенергия е нараснало с 31 на сто, компенсирайки напълно спада при ядрената енергия.

Най-същественото постижение е намалението на потреблението на енергия. То е намаляло с 4.1 на сто, а когато се коригира, за да се вземат атмосферните разлики между третото тримесечие на 2013 г. и третото тримесечие на 2014 г., потреблението на е намаляло с 4.6 на сто,“ се казва в доклада. „Индустриалната консумация а енергия е спаднала с 5.6 на сто; вътрешното потребление е намаляло с 3.7 на сто, докато потреблението в транспортния сектор е нараснало с 1.9 на сто.“

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*