Китаец си сглобил работещ електрически автомобил от дърво

Китайският дърводелец Лиу Фулонг прекарал четири месеца от тази година в изграждането на напълно функциониращ, изцяло електрически автомобил, изваян изцяло от дърво! Колата е „блиндирана“, с няколко „ракети“, монтирани по стените и покрива, и напълно годна за каране по пътя. 48-годишният дърводелец отделил 20 000 юана (около $3200), за да изгради своя дървен електромобил.

Liu-Fulong-Wooden-Electric-Car

Фулонг живее в Шенгянг в североизточната провинция на Китай – Ляонин. Той няма никаква подготовка в областта на автомобилопроизводството, но това не му е попречило да сбъдне идеята си. Колата е дълга 2,4 метра и е широка 1,2 метра, тежи 350 килограма и може да достигне скорост до 45 километра в час. Може и да не е особено бърза, да, но въпреки това си заслужава да й се възхитим.

wooden-armored-car1

Дървената кола на Фулонг си има всичко – клаксон и звънци, както и огледала, светлини и дори радар. Сръчният дизайнер на този уникален автомобил е помислил за всичко. Той дори е предвидил няколко резервни гуми и регистрационна табела, боядисана в червено, на предната броня.

Без съмнение, тази дървена електрическа кола е доста интересен проект, но се оказва и, че тя не е първият автомобил, който Фулонг е изградил „от нула“ по-рано тази година той построил друга дървена електрическа кола, която миу коствала три месеца, и която развива 32 км/ч. Не е зле, нали?

2 коментара

  1. Те поне се стремят ,работят , развиват а ние вече 25 години само рушим.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*