Модерни бижута са изработени от рециклирани плочки домино и скрабъл

В епохата на вездесъщите смартфони, които постоянно се актуализират с все по-нови приложения, старомодните игри като че ли потънаха в забрава. Това е жалко, защото тези игри като че ли сближава хората и създават приятелства между тях. А какво става с материалите от тези изхвърлени забавления?

wired-boutique-recycled-domino-jewelry-3.jpg.650x0_q85_crop-smart

Оказва се, че те могат да заживеят отново, като бъдат преправени на нови, красиви неща. Точно това прави художникът-бижутер Пам Милершаски от Казас. Той събира парченца от тези забравени игри и ги рециклира, като ги преобразява в изкусително красиви бижута за носене.

Използвайки стари плочки от домино и скрабъл, изработени от дърво, пластмаса или слонова кост, Милершарски добавя нови щрихи елементи като колоритна японска оригами хартия, снимки или релефна хартия – и запечатва всичко това със смола.

Сребърни синджирчета и закопчалки, ленти или ивици цветна кожа допълват рециклираните бижута към завършване на преобразуването в реално бижута с обрат.

Заедно с повторно използваните парчета от игри художникът добавя и малки нюанси на блясък като например кристали Сваровски и сребърни фигури, създавайки персонализирани украшения – уникални и специални.

Това е хитър начин да се даде нов живот на нещо, което иначе би било изхвърлено.

wired-boutique-recycled-domino-jewelry-9.jpg.650x0_q85_crop-smart wired-boutique-recycled-domino-jewelry-10.jpg.650x0_q85_crop-smart wired-boutique-recycled-domino-jewelry-11.jpg.650x0_q85_crop-smart wired-boutique-recycled-domino-jewelry-5.jpg.650x0_q85_crop-smart wired-boutique-recycled-domino-jewelry-7.jpg.650x0_q85_crop-smart wired-boutique-recycled-domino-jewelry-8.jpg.650x0_q85_crop-smart wired-boutique-recycled-domino-jewelry-4.jpg.650x0_q85_crop-smart wired-boutique-recycled-domino-jewelry-2.jpg.650x0_q85_crop-smart wired-boutique-recycled-domino-jewelry-1.jpg.662x0_q100_crop-scale

1 коментар

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*