Брилянтно устройството превръща отпадъчната хартия в моливи

Ако често установявате, че се въртите наоколо в търсене на молив, това умно малко устройство, наречено P&P Office Waste Processor, ще ви поддържа добре запасени с моливи. То ги произвежда от хартия от прости канцеларски отпадъци. Устройството поглъща цялото съдържание на кошчето с хартиени отпадъци и изплюва напълно оформени и годни за ползване моливи – с натискането на един бутон.

PP-Office-Waste-Paper-Processor-4

Дизайнерите са направили хитра връзка между потока от офис-отпадъци и служебните нужди, реализирайки впечатляващ дизайн, който произвежда нещо наистина полезно. Техническата литература към машината казва, че просто трябва да „нахраниш“ устройството с хартия и то ще използва листовете, за да увие плътно графитна пръчица, добавяйки малко лепило, за да запазите произведението си цялостно. След като готовият, прясно „изсечен“ молив изскача отстрани.

Има изобилие от моливи от хартиен носител на пазара, така че изглежда продуктът е жизнеспособен и полезен. Ала за целта потребителят трябва да зарежда машината с лепило и графитни пръчки – това е известно неудобство. Прозрачният капак позволява на потребителя да проследни операцията, която може да се настрои за автоматизирано или ръчно изработване (само че от фирмата засега не обясняват какво точно означава ръчно изработване). Хитрото устройство дори подостря готовия молив, преди да го изплюе навън.

PP-Office-Waste-Paper-Processor-1

Системата е проектирана от китайските дизайнери Ченгжу Руан, Юанюан Лиу, Синуей Юан и Чао Чен. Машинката изглежда обещаващо, но все още не е готова за производство.

Ако този високотехнологичен уред наистина прави това, което твърди, че умее, той може да стане доста популярен в училищата или офисите, където хората все още използват моливи активно.

PP-Office-Waste-Paper-Processor-5  PP-Office-Waste-Paper-Processor-2

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*