Британските „Зелени“ искат намаляване на таксите за автобуси и влакове

rail-234318_1280

Зелената партия във Великобритания започна годината с обещанието да намали железопътните и автобусните цени в цялата страна с около 10 на сто.

Партията, която се радва на нарастваща подкрепа от миналата година и носи големи надежди за пробив на тазгодишните избори, заяви, че ще увеличи публичните инвестиции в обществения транспорт с 1,8 млрд лири. Партията добави, че ще финансира този ход, който ще струва общо 9 млрд лири за целия мандат на парламента, чрез промяна на сегашната правителствена програма за изграждане на пътища на стойност 15 млрд. лири.

Ръководството на „зелените“ подчерта, че въпросната стъпка ще помогне на „притиснатите“ пътуващи хора в този момент, в който железопътните билети са нараснали доста повече в сравнение със средното увеличение на заплатите.

„Приватизацията на железниците е в огромен ущърб на пътниците – вдига цените и създавате надпревара към дъното по отношение на предоставянето на услуги. Това ни остави с железопътна мрежа, която е фрагментирана, скъпа, лишена от достатъчно поддържащ я персонал, лишена и от инвестиции – а обществеността поема на гърба си финансовата тежест“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*