Футуристичен интелигентен град в Париж ще е изпълнен със зелени небостъргачи

vincent-callebaut-paris-smart-city-2050-2

Любимият на много еколози по света Винсент Калебо наскоро разкри плановете си за трансформирането на Париж в един футуристичен „умен град“, който прилича повече на макро-изследване на джунглата, отколкото на градска среда. Интелигентният град на Калебо бе изготвен като част от „Климатичния енергиен план на Париж“. Проектът показва как през 2050 г. Париж би могъл да прегърне устойчивостта и да създаде по-здравословно бъдеще за поколенията след нас, запазвайки своята историческа естетика и удовлетворявайки енергийните си цели в дългосрочен план.

Планът на Калебо за смарт-града Париж включва огромна „Планинска кула“ и много други зелени небостъргачи, вдъхновени от природата, които се вписват в рамките на съществуващите структури на града. Сградите се възползват от редица зелени стратегии за строителство, включително пасивно отопление и охлаждане, преработка и използване на дъждовната вода, живи зелени стени, които вливат свеж въздух в оживения метрополис. Планът също така интегрира обществени градини и зелени площи, насърчавайки на жителите да внесат някои аспекти на живота от селските райони в градското царство.

В проекта пространството и материалите се използват по най-ефективния възможен начин. Например „кожите“ на кулите, подобни на пчелни пити, служат и като генератори на слънчева енергия, които събират слънчеви лъчи и произвеждат биогорива. „Фило-светлини“ озаряват града и произвеждат енергия чрез вятърни турбини.

Кулите са замислени като постройки със смесено предназначение, насърчавайки интеграцията между бизнес, жилищни и търговски зони. Това би трябвало да намалява нуждата от транспортиране, намалявайки и разходите на гориво и вредните емисии на града.

Fotor010893219 smart4 smart5 smart6 smart10 smart3 smart11 smart2 smart8 vincent-callebaut-paris-smart-city-2050 vincent-callebaut-paris-smart-city-2050-4 vincent-callebaut-paris-smart-city-2050-3

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*