А някои горят калориите, докато зареждат лаптопа си в офиса

webike-pedal-pod-7

След ден, залостени пред компютъра в офиса, мнозина имат потребност да се раздвижат; някои от тях се отправят към фитнеса, за да повъртят педалите. Други пък съчетават едното с другото благодарение на мебелировката. WeBike е супер-екологичен работно бюро, което не само насърчава сътрудничеството, съвместната работа и упражненията, но е и направено от устойчиви материали и превръща цялото движение на краката в енергия за мобилните джаджи.

webike-pedal-pod-3

Стандартният модел WeBike се състои от три седалки около кръгла маса, всяко от които си има собствен набор от педали. Те превръщат въртенето на педалите в електричество. LED монитор проследява добитата енергия и показва колко електричество е на разположение за джаджите – във всеки един момент. Създателите на щурото бюро We-Watt твърдят, че системата с педала може да генерира около 230Vac/30W енергия от всяка седалка.

Основното тяло на странното бюро е изработено от алуминий, стомана и регенерирано кедрово дърво. Плотът на масата е изработен от ламинат, а седалките са направени от отпадъчна кожа от фбриките за кожени изделия.

webike-pedal-pod-6

Интересното бюро не се прави по схема за масово производство, така че мераклиите да го имат трябва да се приготвят да почакат. Такива бюра обаче вече има – например в ресторанта EXKi Restaurant и шопинг-мола Cameleon в Брюксел, както и в Международния конгресен център в Гент.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*