Фирма иска да слага соларни панели върху Белия дом

Соларната компания Sungevity е предложила на американския президент Обама да инсталира напълно безплатно покривна соларна система върху Белия дом. За да привлече вниманието на президента, компанията е започнала кампания, наречена „Глобама“.

Соларната система, предложение от Sungevity, се състои от 102 панела. Капацитетът й е 17,85 kW. Инсталацията и гаранцията са включени в предложението за дарение – системата няма да коства нищо нито за семейство Обама, нито за данъкоплатците.

Единственият разход, който ще трябва да се направи, е за поддръжката. Ако президентът не се чувства комфортно пред предложението за дарение на стойност 107 900 долара, той може да приеме инсталацията и на изплащане. Офертата е за 10-годишен лизинг по $537 на месец с включена поддръжка.

За да популяризира идеята си и да задоволи любопитството на хората, компанията е направила и специален уебсайт, посветен на соларната инсталация за Белия дом – SolarOnTheWhiteHouse.com. Налице са данни за системата, за финансовите й аспекти, за спестяването, технически подробности и др. Науебсайта хората могат и да подпишат петиция, призоваваща президента да приеме офертата на Sungevity.

Според компанията, соларната система ще намали разходите за ток на Белия дом с 81 процента.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*