Хамбург планира да изгради обществени паркове върху шумна магистрала

Обществени зелени пространства под формата на три нови парка скоро ще покриват голяма част от известния аутобан, който като преминава през Хамбург, Германия. Големият път преминава през центъра на Хамбург, разделяйки го на изток и запад посредством шумния си трафик. Планът за парковете, разработен от Министерството на градското развитие и околната среда, предвижда части от магистралата да бъдат покрити със зелени покриви, които ще посрещат местните жители под формата на паркове с тучни зелени пейзажи.

Hamburg-Autobahn-Park1

Освен, че разполовява града, магистралата през Хамбург тормози жителите и по много други начини – вдигайки прах, замърсявайки въздуха, пориузвеждайки много шум в кварталите около пътя. Като част от замислената зелена мрежа, която ще създаде повече паркове и пътеки в града, местната власт предвижда да изгради „капаци“ върху три отделни участъка от аутобана. Те ще превърнат пътищата по-долу в тунели, а отгоре ще са покрити с буйна растителност.

Hamburg-Autobahn-Park2

Първите стъпки на проекта предвиждат създаването на мрежа от ливади, велосипедни пътеки и обществени градини, достъпни за обществото. Новият дизайн ще обхваща 3-4 км. от аутобана, осигурявайки 60 декара нови зелени площи за жителите на Хамбург.

Веднъж разработени, новите паркове ще насърчават и растежа на населението чрез създаване на нови зони за отдих и терени за построявнето на домове. Правителствените проекти сочат, че около 2000 нови жилища могат да бъдат построени около новата „горска“ местност.

Очаква се проектът да започне тази година с изграждането на два покрива върху аутобана. Планираната дата за завършване на целия проект е през 2022 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*