Първият контейнерен дом в Ирландия бе построен само за три дни

Първият дом от стари транспортни контейнери в Ирландия бе завършен само за три дни на територията на Ирландския музей на модерното изкуство (Imma). Построен от екип от доброволци, домът се отличава с модерно покритие и частично се захранва от слънчеви панели. Къщата е завършена в рамките на проекта „Ripple“ за контейнерни домове през ноември миналата година. Той бе дарен на благотворителната организация Св Винсент де Пол, за да приюти бездомно семейство.

Ireland-container-home-by-Ceardean-Architects-32

Къщата е построена от един единствен транспортен 40-футов контейнер. Ceardean Architects проектирали дома, представяйки си го като като работещ прототип за алтернатива – „направи-си-сам“ жилища. Над 60 изпълнители и доставчици, повечето от които членове на Business Network Ирландия, дарили материали и участвали в изграждането на дома.

Контейнерният прототип има място за спането на шестима души и включва блок за баня, кухня, дневно пространство, както и открита тераса. Домът е снабден със система за соларна енергия, енергоспестяващи системи, бойлери и система за подгряване на топла вода. Изпълнението на проекта е временно изложено на показ за посетителите на Imma.

Ireland-container-home-by-Ceardean-Architects-52 Ireland-container-home-by-Ceardean-Architects-22 Ireland-container-home-by-Ceardean-Architects-42 Ireland-container-home-by-Ceardean-Architects-72 Ireland-container-home-by-Ceardean-Architects-12

Ireland-container-home-by-Ceardean-Architects-62

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*