Тази карта показва кои страни как ще се справят с изменението на климата

screen-shot-2015-01-13-at-1-55-49-pm

Докато климатът на Земята све променя, някои държави имат перспективата да почувстват въздействието на глобалното затопляне много повече от другите. Сред все по-честите чисто визуални предупреждения за това какво ни очаква прави впечатление тази карта на групата The Eco Experts, които са намерили начин да поднесат по лесен и разбираем начин информацията за бъдещите въздействия на глобалното затопляне. Резултатите носят няколко изненади и малко лоши новини. Въпреки, че са на уязвимото крайбрежие, страни като Норвегия и Нова Зеландия ще се справят добре с промените в климата, докато по-слабо развитите страни като Чад и Хаити могат да се окажат в голяма беда. Това само потвърждава, за кой ли пореден път, че най-бедните нации ще понесат най-много от последствията, които по-заможните индустриални държави причиняват.

От допълнителните бележки към картата става ясно, че най-тежко засегнатите от глобалното затопляне 10 страни ще са Чад, Еритрея, Бурунди, Конго, Централноафриканската република, Судан, Нигер, Хаити, Афганистан, Гвинея-Бисау.

Най-добре ще се справят Норвегия, Нова Зеландия, Швеция, Финландия, Дания, Австралия, Обединеното кралство, САЩ, Германия, Исландия.

Като цяло в Европа страните ще се справят лесно с климатичните промени, като все пак трудности ще имат Грузия, Украйна, Румъния, Сърбия и страните от Западните Балкани.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*