Фирмите за шистов газ на Острова ще са задължени да разкриват химията си

Фракинг компаниите, които действат във Великобритания, ще трябва да разкриват химикалите, използвани във всеки отделен кладенец, както и да въведат по-добро наблюдение на риска от замърсяване на подпочвените води. Това стана, след като правителството прие предложения, представени от Партията на труда.

fracking

Депутатите внесоха над дузина предложения за поправки законите, свързани с фракинга. Сред тях имам ерки за базовите измервания на метановия газ в подземните води, както и деклариране на състава на химикалите, използвани в кладенците – един по един! Освен това се въвежда и законово задължение за консултиране с хидро-индустрията по времена процеса на планиране, според съобщенито във в. Гардиан.

Великобритания свали мораториума върху фракинга в страната през декември 2012 г., след няколко земни труса в Ланкашир, за които бяха обвинени местните местните дейности оп фракинг-добив. Министърът на енергетиката и изменението на климата Ед Дейви обеща при вдиганетон а забраната, че ще бъде наложен строг контрол, за да се предпазят общностите и околната среда от всички рискове, свързани с фракинга.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*