Пловдив започва изграждането на 48 километра велоалеи

cyclists-422140_640

В края на месеца започват строителните дейности по изграждането на 48 километра велоалеи в Пловдив. Начинанието е част от големия транспортен проект на града на тепетата. Символичната първа копка за вело-алеите е насрочена за 28.01.2015 година, информира кметът инж. Иван Тотев.

48 километра велоалеи с връзки между тях из целия град и достатъчно паркоместа за велосипеди на обща стойност 15 млн. лв. предстои да бъдат изградени по проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив“, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013, съфинансирана от ЕФРР.

Велоалеите ще обхванат големите булеварди, пътни артерии във всички райони, както и Гребната база. В проекта са включени изградените досега по бул. „България”, други обновени пътни отсечки и парк „Отдих и култура” 11 км велооалеи, които ще бъдат рехабилитирани.

С реализирането на този етап от Транспортния проект Пловдив ще стане градът с най-много велоалеи в страната, припомни кметът инж. Тотев.

2 коментара

  1. Ами самоубийци са! Качи се на колата, карай и гледай колко хора карат самоубийствено велосипеда – вечерно време по тъмно се движат без никакви светлини, без нищо светлоотразително, без каска и с облекло само от тъмни дрехи.

  2. Много хубава новина, само дето един път шофьор на автобус ми каза че колоездачите били самоубийци. Дано манталитета на шофьорите еволюира и се научат да споделят пътя с велосипедистите и да ги пазят както правят западните им колеги.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*