Смърт от шоколад дебне мечките в Ню Хемпшир

Горски служители в Ню Хемпшир са се заловили с изготвянето на предложение за ограничаване на употребата на шоколад като примамка от ловци, които да изтласкат черните мечки назад към гората. Решението дойде,с лед като четири мечки са били мъртви в резултат на предозиране с примамливото сладко.

chocolate-183543_640

Мечките намират за неустоими сички сладкиши през есенния ловен сезон, когато те ядат лакомо, за да изградят необходимите мастните депа за зимния си режим на хибернация (зимен сън), каза Кент Густафсон, отговорник на програмата за дивите животни в региона.

Като се има предвид обстановката ние със сигурност не искаме да видим подобнонещо да се случи отново“, каза Густафсон. „Очаквам още през следващия месец да имаме готово предложение как да се справим с това“.

Четири черни мечки, включително две малки, бяха намерени мъртви през септември в рамките на 50 метра от мястото, където е поставена шоколадова примамка с близо 100 килограма шоколад и понички. Аутопсията в Университета на Ню Хемпшир е показала, че мечките са починали от свръхдоза теобромин – естествено срещащ се токсин в шоколада.

Густафсон заяви, че смъртта е първата от този вид в рейона на Ню Хемпшир, но е предшествана от подобни инциденти с черни мечки и миещи мечки в Мичиган.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*