Пасивната слънчева къща Мартин-Ланкастър е обвита в стъкло и кедрови керемиди

Martin-Lancaster-House-by-MacKay-Lyons-Sweetapple-Architects-2

Къщата Мартин-Ланкастър е дело на MacKay-Lyons Sweetapple Architects и е един красив, облечен в кедър и захранван от слънцето дом с прекрасна панорамна гледка към брега на Нова Скотия. Къщата с площ 280 кв. м. Е изградена отместни местни материали и с помощта на местни техники. Те отговарят най-добре на циклично повтарящите се ритми на местното време със студени и по-топли периоди. Архитектите са ориентирали на юг дългата страна на дома с правоъгълен двор, за да може къщата да се възползва от слънчевото топлене.

Гледаща към скалистия атлантически бряг, къщата Мартин-Ланкастър има такова пространствено разпределение, което наподобява „процесия към морето“. Домът с голям заден двор е разделен на четири основни компонента: фронтонен гараж / зона за гости, социален павилион близо до брега, северно-гледащ бар за услуги, зона за пристигане между павилиона и бара. Големите ленти от остъкление, които се увиват около дневния „павилион“ с двойна височина, допълват фасадата, покрита с керемиди от местно добивано кедрово дърво.

Захранвана с геотермална енергия, къщата се отоплява чрез подово водно отопление. Подобно на фасадата и интериорът се отличава с доста сдържана материална палитра, която загатва за околния пейзаж със своите земни тонове и дървени облицовки.

Martin-Lancaster-House-by-MacKay-Lyons-Sweetapple-Architects-5 Martin-Lancaster-House-by-MacKay-Lyons-Sweetapple-Architects-7 Martin-Lancaster-House-by-MacKay-Lyons-Sweetapple-Architects-6 Martin-Lancaster-House-by-MacKay-Lyons-Sweetapple-Architects-3 Martin-Lancaster-House-by-MacKay-Lyons-Sweetapple-Architects-4 Martin-Lancaster-House-by-MacKay-Lyons-Sweetapple-Architects-8 Martin-Lancaster-House-by-MacKay-Lyons-Sweetapple-Architects-1

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*