Слънчеви панели са били монтирани върху 125 000 британски жилища през 2014 г.

Слънчеви панели са били монтирани на покривите на повече от 125 000 жилища във Великобритания през миналата година, според данни на правителството.

solar-cells-100442_640

Цифрите показват още, че общо 700MW слънчеви инсталации са били инсталирани върху сгради и наземни терени и съгласно схемата за преференциална изкупна тарифа през 2014 г. Това е еквивалентно на захранването на 212 000 домове.

Наред със статистиката правителството потвърди, че през последното тримесечие на 2014 година са били инсталирани достатъчно слънчеви системи, за да се задейства предвиденото 3,5% съкращение на тарифите за инсталации, по-малки от 10kW и такива между 50 kW и 5MW. Общо 124MW малки системи са били добавени в мрежата през последните три месеца на годината. За същия период са включени 53MW системи с размер между 50kW и 5MW.

Асоциацията за солар на търговия STA каза, че това е първият път от 2012 г. насам, когато тарифата ще спадне, защото броя на системите, които са били изградени и включени, е голям и е задействал механизма за автоматично намаляване, което иначе се случва на 9 месеца.

Организацията добави още, че фотоволтаичните соларни инсталации между 10kW и 50kW, често монтирани върху училища, селски зали или бизнес сгради, са нараснали с повече от 50 на сто в периода между октомври и декември 2014 спрямо предходния тримесечен период.

David Pickup, бизнес анализатор в Държавната агенция по туризъм, каза, че докато

Соларната индустрия преживява „здравословен растеж“, но тарифните условия трябва да се преконфигурират, коментира Дейвид Пикап, бизнес-анализатор в STA. Това, според него, ще даде възможност за по-голям растеж при по-големите покривни инсталации и малките общностни проекти за слънчеви ферми.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*