Канзас Сити ще монтира 1000 зарядни станции за електромобили

Канзас Сити в Мисури, САЩ, ще се превърне в най-новата общината, която ще изгради собствена инфраструктура за зареждане на електрически коли през тази година.

Местната ютилити компания е застанала начело на проекта за изграждане на цялостна мрежа от станции за зареждане на електрически и хибридни превозни средства.

kansas-city-missouri-by-flickr-user-paul-sableman-used-under-cc-license_100498630_l

През следващите няколко месеца, Kansas City Power & Light (KCP&L) ще инсталира повече от 1000 зарядни станции в областта на Канзас Сити. Това ще е най-голямата подобна инсталация, изградена от страна на електрическа компания в САЩ, до момента.

Наречена „Мрежата за чист заряд“, тя ще се предлагат безплатно 240-волтово зареждане от второ ниво и DC бързо зареждане за водачите на електрически коли през първите две години от дейността Мрежата ще включва и 15 станции за бързо зареждане, предоставени от Nissan.

Това ще са „комбинирани“, според събощението, зарядни станции с възможност за презареждане на електромобили с помощта на стандарта CHAdeMO (разработен основно за Nissan Leaf) и CCS стандарта, който се поддържа от всички американски и германски автопроизводители.

Останалата част от мрежата ще се състои от станции от второ ниво, изградени и поддържани от ChargePoint. Всички локации за зареждане ще бъдат част от нейната национална мрежа от станции за зареждане.

Това ще е удобно за шофьорите, които имат членска карта при ChargePoint. Те ще могат да ползват канзаските станции безплатно за момента.

Проектът не е първият набег на KCP&L в сферата на зарядните за електромобили – компанията инсталира 10 станции през 2011 г., а след това прибави и още като част от свой демонстрационен проект.

Изграждане на новите зарадни станции започна в края на 2014 г. и се очаква да бъде завършено през лятото.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*