Американската горска служба ще определя къде са допустими снегомобили

 tyrol-69657_640

Американската горска служба прие ново правило, което ще изисква от организациите, управляващи близо 200 гори и пасища в страната, официално да определят маршрутите, където е допустимо да се движат снегомобили.

Правилото, което влиза в сила на 27 февруари, дойде в резултат на години на съдебни битки между групите, които настояват за безмоторни зимни спортове като ски-бягане, и организациите, които защитават моторизираните снегомобили.

През 2013 съдия от Айдахо постанови, че федералните мениджъри на земи са задължени да определят къде точно могат да се движат огромните горски снегоходни машини, без да вредят на дивата природа или да унищожават природните ресурси като реки и дивия живот като например застрашените Канадски рисове, които са силно зависими от необезпокояваните зимни пейзажи.

Така нареченият Алианс за зимни диви земи – който включва скиори, търсещи отдалечени и непримстъпни планински склонове – приветстваха новата политика като стъпка към осигуряване на „баланс в дивата провинция“. Алиансът нееднократно се е оплавал, че собствеиците на снегомобили и други видове моторни шейни генерират ужасен шум и одимяват девствените плаински райони, предизвиквайки хаос в дивата природа и унищожавайки пътеките.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*