„Лудата къща“ във Виетнам е като извадена от страховитите приказки

HangNgaCrazyHouse22

За дървесните къщи сме чели и чували неведнъж, ала за такава фантастична къща като тази, кяото изглежда като извадена от приказките за вещици и призраци, май не сме писали досега. Това е един хотел в Далат, Виетнам. За разлика от обикновените дървесни къщи, които седят в клоните на дърветата, къща за гости Ханг Нга (известна още като „Лудата къща“) всъщност си е едно цяло дърво (макар че има и добавени елементи като бетон и други материали). Кръстена е на архитекта, който я е построил, Ханг Виет Нга, призрачният хотел наподобява нещо от „Алиса в страната на чудесата“ или „Приказка без край“, тъмна, призрачна, органична и странна. Смеете ли да отседнете в такъв хотел?

HangNgaCrazyHouse1

Вътре в „Лудата къща“ посетителите могат да последват указанията в изкачване на стълбищата, да се уединяват в тихите кътчета и да се промушват през призрачни тунели. Къщата е всъщност по-скоро като галерия, отколкото като хотел, а гигантски макети на животни – като например паяк и жираф – посрещат вълнуващо и играят двойна роля – например жирафът е и мини-чайна. Дървесната къща в стил Гауди има и редица тематични стаи, открити тераси, скулптурна градина за гостите. Според редица туристически сайтове, самият архитект на това прочудливо място често пъти е наоколо и е готов да разговаря с посетители за „чалнатата“ естетика на този хотел.

HangNgaCrazyHouse3

Еколози казват, че от интериора на това странно място има какво още да се иска по отношение наличието на по-устойчиви характеристики. Така или иначе звучи много вълнуващо да може човек да пренощува „затъкнат“ в този огромен, макар и малко изкуствен, дънер.

HangNgaCrazyHouse4

Снимки: CC-BY-SA 3.0, Kelisi

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*