Formula E ще се завърти в Москва

DSCF2530-600

Москва стана най-новият град, който ще бъде домакин на „Гран при“ при електрическите коли, след като бе добавена към „учредителния“ календар на електрическата „Формула“.

Надпреварата в руската столица ще се проведе на 6 юни на улица с 13 завоя в непосредствена близост до Кремъл. Събитието ще формира деветия кръг от новата серия, предпоследното състезание преди края на сезона в Лондон на 27 юни.

Formula E се представя като една визия за по-устойчив автомобилизъм, дефиле на изцяло електрическите състезателни машини по пътя към ново поколение потребителски превозни средства и рекламирайки новите нисковъглеродни технологии.

Изцяло електрическите състезателни серии вече привлякоха хиляди хорана проявите в Пекин, малайзийския град Путраджая, уругвайския крайбрежен курорт Пунта дел Есте, както и Буенос Айрес, а милиони други гледат състезанията по телевизията. Следващата надпревара е насрочена за Маями на 14 март. Ще последват състезания в Лонг Бийч, Калифорния, после Монако и Берлинпреди да дойде ред на Москва.

Въпреки репутацията на Русия като източник на много петрол и газ, главният изпълнителен директор на Formula E Алехандро смята, че събитието в Москва може да бъде много успешно. Мотивите му са, че руските хора винаги са приветствали с много страст и ентусиазъм международни събития, а едновременно с това автомобилният пазар в Русия постоянно се разраства.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*