Alstom ще налее 61 млн. евро в изграждане на геотермална централа на Ява

mount-merapi-113620_640

Френската компания Alstom спечели договор на стойност 61 милиона евро за изграждане на 30MW геотермална електроцентрала в Индонезия – проект, за който фирмата се надява да да проправи пътя за по-активно използване на най-големия възобновяем енергиен източник в страната.

Индонезия е разположена върху „огнения пръстен“ от вулкани в Тихия океан и, според Международната агенция по енергетика, е дом на около 40 на сто от жизнеспособните геотермални резерви в света, което се равнява на около 27GW. До този момент обаче на геотермалните ресурси се дължат едва пет процента от електроенергийния микс на Индонезия.

Alstom е била потърсена за проекта от индонезийския разработчик PT Pertamina Geothermal Energy, за да изгради един от няколко нови електроцентрали в страната. Най-новта схема ще се намира в Западна Ява и се очаква да бъде завършена до края на 2016 г.

От Pertamina се похвалиха, че проектът ще бъде „важен крайъгълен камък“ в развитието на компанията, тъй като тя ще стане единствената компания в света, разработила пет геотермални системи на пет различни места.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*