Британски знаменитости рецитират Шекспир в деня на любовта… по повод климата

Британски знаменитости, включително местния актьор-любимец Дейвид Хеърууд, комикът Стивън Фрай и музикантът Джарвис Кокър подкрепиха кампанията „Покажете любовта“, която цели да повиши информираността относно изменението на климата в навечерието на Деня на влюбените.

roses-321423_640

В кратък филм звездите се редуват да рецитират откъси от сонета на Шекспир „Да те сравня ли с летен ден“, който говори за любовта, тленността и промяната на сезоните в природата.

Филмът е дело на Коалиция за климата – обединение от повече от 100 организации, сред които и Greenpeace, Oxfam, както и УНИЦЕФ. Целта на филма е да окаже натиск върху лидерите преди срещата на върха в Париж през декември, чиято задача е да постигнат глобално споразумение за ограничаване на глобалното затопляне.

Когато мисля за моите деца и колко различно ще е тяхното бъдеще в резултат на изменението на климата, това ме кара да бъда решен да направя нещо по въпроса“, казва Хеърууд в изявление.

Кампанията призовава обществеността да „покаже своята любов“ към планетата на Св. Валентин, като сподели филма, носи символични зелени сърца и дискутира какво може да бъде направено за спасяване на климата.

„Изменението на климата вече се случва, но съвсем не много неща се случват, когато става въпрос да се направи нещо за него“, коментира пък Фрай.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*