Проектът „Titan“ на Apple – задава се автономният електрически автомобил?

auto-166753_640

Няколко американски вестника като LA Times и Wall Street Journal обявиха новина, която може да промени радикално разрастващия се пазар на електрически автомобили и в същото време да ускори развитието на автономните превозни средства. Става дума за създаването на автономна електрическа кола, проектирана от Apple.

Екип от „стотици“ специалисти е бил сформиран с участието на някои от най-големите и влиятелни имена в автомобилната индустрия.

Ръководител на проекта е не друг, а бившият топ-инженер на Ford Стив Задески, е вицепрезидент по дизайна в Apple. Компанията също така е назначила бивш топ-шеф от Mercedes, чието име се пази в тайна.

Според първоначалните данни, колата навярно ще бъде автономен електрически миниван.

Apple се интересува от всички потенциални начини, по които може да разработи колата; това включва и автономното управление“, гласи източник, цитиран от Ройтерс. Според авто-медиите, свързана с този проект е и наскоро организирана среща с Magna Steyr в Австрия, за която обаче и Apple, и Magna Steyr отказват коментар.

Дълго разглеждана като слух, идеята за iCar витае в общественото пространство откакто Google потвърди, че разработва „автономно превозно средство“ и придоби още по-голяма инерция след пазарната атака на високотехнологичните електрически модели на Tesla.

5 коментара

 1. Чудесната идея за електрическа кола не бива да бъде оставяна да бъде обсебвана от безпринципна маркетингова агенция, с водещо мото използвай, обсебвай и зомбирай!
  По-добре да подкрепим Tesla отколкото i-компанията, дето съвсем неслучайно има за лого символа на падението на човека.

 2. Честито маниаци! Вече си имаме и кола (освен „умните“ телефони), която да мисли вместо нас. Тъкмо се чудех с какво още ще осерат идеите на Никола Тесла и други убити или „забравени“ учени!
  Купувайте и се радвайте на скъпоструващите си играчки, те не се правят за вас.

 3. Ако са разбрали процеса реализиран от Н.Тесла през 1931г,
  сега с модерна електронна техника могат да подкарат електро-
  мобил без:батерии, горивни клетки,вода и гориво, а с автономен
  генератор за променлив ток с голяма ел.мощтност.

 4. Мисля че името на човека от Мерцеден не е тайна: Johann Jungwirth.
  Интересна е тази стратегия на Apple и Google, тъй като тези автономни автомобили струват стотици хиляди долари. Едва ли целта е да ги продават, по-скоро ми се струва маркетинг трик, чрез който да карат пресата да говори за тях и така да си продават другата стока с безплатна реклама.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*