Офисът на Google в Цюрих е „пипната“ стара пивоварна

Кой не иска билярдна маса, люлеещи се столове, много зеленина, та дори и пързалка в офиса си? Точно това са поискали служителите на Google от отдела EMEA Engineering в Цюрих, когато били поканени да изразят емоционалните и практически нужди по време на изследване, предшествало препроектираето на местна пивоварна с площ от 12 000 кв. км. в офис.

EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-3

Дружно 800-те членове на равойния екип решили, че са готови да жертват личното си офис-пространство за сметка на по-голямо, по-цветна съвместно пространство – и резултатът е „една потресаваща смесица от фънки джунджурии и тематични стаи“, които се радват на много дневна светлина. И макар да сме склонни да си мислим, че така наречените „зууглъри“ (служителите на Google) се веселят по цял ден, заобиколени от толкова много потенциални фактори за отвличане на вниманието, се оказва, че адаптивният проект повторна употреба на пространството всъщност насърчава сериозно творчеството и иновациите.

Местната пивоварна била трансформирана в сграден комплекс със смесено предназначение, в който има офис, жилищни и търговски площи, както и спа-хотел. Офисите на Google заемат по-голямата част от споменатото пространство. Това е закономерно следствие от бързото разрастване на компанията. Но никой не иска тясна работна среда без място за изява на индивидуалността. Затова от Google „връчили юздите“ на екип на архитектурно-дизайнерското студио Camenzind Evolution, които трябвало да направят оригинално офис-пространство за „зууглърите“.

Въпреки факта, че Google е една от най-добре финансираните компании на планетата, и времето, и бюджетът на проекта били ограничени. Затова дизайнерите трябвало да подходят креативно. Те избрали малки и уютни кътчета за офис площи, както и отворени планове за по-големите пространсва, определени за зони за сътрудничество. С помощта на стъкло определили вътрешните граници, позволявайки на дневната светлина да „пулсира“ в цялата тази оживена среда. Не на последно място се постарали да озеленят всичко това, за да създадат уют и свежест. Дали не са успели?!

EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-20 EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-19 EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-18 EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-17 EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-16 EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-15 EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-14 EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-13 EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-12 EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-11 EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-10 EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-9 EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-8 EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-7 EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-6 EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-5 EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-4 EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-2 EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-1 EMEA-Engineering-Hub-Zurich-Camenzind-Evolution-LEAD

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*