Volkswagen налива $10 млн. в US инфраструктура за зареждане на електромобили

Електрическият модел на Volkswagen – e-Golf – вече се продава активно в САЩ и компанията е решена да инвестира сериозно в името на по-активното навлизане на електрическите превозни средства в САЩ. Ето, че сега автомобилният производител обяви плановете си до 2016 г. да инвестира 10 милиона щатски долара в изгражданетона инфраструктура за зареждане на електрически автомобили.

2015_VW_e-Golf_charging_0008

По време на презентация в рамките на конференцията 2015 Electric Drive Congress във Вашингтон Йорг Зомер, вицепрезидент по маркетинга и продуктовата стратегия във VW, заяви, че е необходима „продължителна законодателна подкрепа“, за да се достигне следващото ниво на разпространение на електрическите превозни средства.

В допълнение към инвестициите, които ние и други компании и индустрии правим, бихме искали да видим и федерална финансова подкрепа за създаването на мрежи за бързо зареждане в градските райони…“, коментира Йорг Зомер. „Бихме искали да видим повече щатски и федерални организации да се ангажират със закупуване на електромобили и хибридни превозни средства…. Това трябва да бъде приоритет на правителството на САЩ“.

Една от мерките, предприета от VW в посока популяризиране на електрическите превозни средства, е партньорството й с BMW и ChargePoint, в рамките на което ще се изградят „коридори“ за експресно презареждане на електромобили по протежение на най-натоварените маршрути по източното и западното крайбрежие на САЩ. Освен това VW е подписала споразумение със SunPower, с което да даде възможност на потребителите да инсталират соларни системи по домовете си, чрез които да зареждат своите електрически превозни средства със слънчева енергия.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*