Стар зърнен силоз е преобразен в уютен дом за двама

Grain-Silo-House-Christoph-Kaiser-lead

Да живееш в стар силоз за зърно от 1950-те години едва ли звучи като нещо, за което човек да си мечтае; младият архитект Кристоф Кайзер обаче доказва, че това може да бъде красиво и романтично преживяване. Той трансформирал един стар, разглобен зърнен силоз в достъпен и уютен дом, който построил за себе си и съпругата си. Разположен в центъра на Финикс, Аризона, този чудат модерен дом има малък въглероден отпечатък и в същото време е уютен и приятен.

Кайзер закупил демонтирания зърнен силоз от 1955 г., като го поръчал онлайн от канзаски фермер. След това силозът бил транспортиран до Аризона с камион. Архитектът направил някои ключови промени по време на сглобяването на силоза, добавяйки врати и прозорци, както и 25 см. изолация от полиуретанова пяна между стените на силоза и интериора на къщата. Корпусът от гофрирана стомана бил боядисан в бяло, за да отразява слънчевата светлина – и без друго доста силна в пустинния район – и да се вписва в характера на местната архитектурна традиция.

Вместо да се насочи към стандартното квадратно разположение на жилищната площ, кайзер не случайно избрал предизвикателството да изработи овално пространство за живеене, залагайки на интериор от дърво и черна стомана. Младият архитект може да се похвали и с ниските разходи за създаването на този уникален интериор. Той платил 350 долара за ореховите дъски от стара настилка, които иначе щели да отидат на боклука, и от тях изработил почти всички елементина вътрешното обзавеждане в новия си дом. Там вита стълба води до уютната таванска спалня, която е окъпана в естествена светлина от отварящия се оберлихт, който архитектът решил да монтира в горната част на силоза.

Converted-grain-silo-by-Christoph-Kaiser-5 Converted-grain-silo-by-Christoph-Kaiser-14 Converted-grain-silo-by-Christoph-Kaiser-12 Converted-grain-silo-by-Christoph-Kaiser-2 Converted-grain-silo-by-Christoph-Kaiser-4 Converted-grain-silo-by-Christoph-Kaiser-1 Grain-Silo-House-Christoph-Kaiser-3 Converted-grain-silo-by-Christoph-Kaiser-6 Converted-grain-silo-by-Christoph-Kaiser-8 Grain-Silo-House-Christoph-Kaiser-6 Grain-Silo-House-Christoph-Kaiser-5 Grain-Silo-House-Christoph-Kaiser-2 Grain-Silo-House-Christoph-Kaiser-4 Grain-Silo-House-Christoph-Kaiser

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*