Най-голямата офшорна вятърна ферма получи зелена светлина

Най-голямата офшорна вятърна ферма в света получи зелена светлина за изграждане край брега на Йоркшир, великобритания. Изданието Guardian съобщи, че енергийното министерство на Великобритания е дало одобрение за масив от 400 турбини, които ще се намират на около 130 км от бреговете на Северна Англия.

windrader-408596

Проектът “Dogger Bank Creyke Beck”, както е известен, ще обхване около 1100 квадратни киломтра и ще струват между 9 и 12 милиарда долара. Когато бъде завършена,ветроенергийната система ще осигурява около 2.5% от енергията, нужна на Великобритания, тоест достатъчно мощност за около два милиона домове.

Мястото на изграждането на “Dogger Bank Creyke Beck” е избрано заради това, че е плитка територия от морето – с дълбочина едва около 30 метра. Това ще направи лесно изграждането на основни за инсталирането на огромните вятърни турбини.

Когато бъде построена тази вятърна ферма, тя ще се окаже най-отдалечената офшорна инсталация, правена досега. Освен това системата ще бъде само първият етап от проект, който може да се окаже 3 пъти по-голям.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*