Веломобил се движи със скоростта на кола и пази от дъжда

IMG_9492

Ако обичате да ходите с колело на работа, но ви се иска да стигате дотам малко по-бързичко, концепцията за Raht Racer може да ви се хареса. Този хибриден “веломобил” усилва мощта на педалите и дава възможност велосипедистите да пътуват със скоростта на кола, като същевременно си имат покрив, за да останат сухи в мокро време. Хибридният маховик-генератор на Raht Racer умножава мощта от въртенето на педалите, така че веломобилът може да достига максимална скорост от 160 км/ч!

Триколесният Raht Racer разполага с тяло от композитен материал място за всичко, от което човекът, който пътува ежедневно от и до работа, има нужда – лаптоп, чанта, храна. Помислено е и за безопасността на веломобила – има ролбар, въздушни възглавници и предпазни колани. Има дори и втора седалка – за пътник.

Raht Racer е замислен като превозно средство за хора, които искат да карат колело до работа, но живеят твърде далеч от офиса. Системата се захранва от електрическата енергия, произведена от велосипедиста. Енергията от въртенето на педалите захранва и бордовия компютър, който следи дейността на водача и неговото спортно представяне.

„По-безопасен от мотоциклет или велосипед на оживена улица, Raht има ролбар, подсилен корпус от въглеродни влакна и автомобилни системи за безопасност като фарове, стопове, предпазни колани и въздушни възглавници,” казва уебсайтът на веломобила. “Той ще промени завинаги начина, по който се спортуваме и пътуваме.“

raht-racer-hybrid-bike-car raht-racer-hybrid-bike-car-2 IMG_9518

2 коментара

  1. Интересно, но доста непрактично за лятото. Като гледам няма възможност да се свалят прозорците – с две думи лятото по нашите географски ширини трябва да се кара само на батерии. Иначе за скандинавските страни предполагам, че ще върши чудесна работа 🙂

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*