Великобритания ще инвестира 92 млн. eвро в нискоемисийни превозни средства

business-18107_640

Великобритания обяви, че ще инвестира 43 милиона лири, или около 92 млн. евро, в развитието на превозни средства със свръхниски емисии, осигурявайки повече автомобили зарядни станции за електромобили из градовете в страната и подпомагайки изследванията в областта на електрическите автобуси.

Британската автомобилна индустрия се разраства силно и стойността на британскя износа на автомобили се е удвоила през последните 10 години. С новото си решение законодателите се надяват, че развиващите се нискоемисийни технологии биха могли да помогнат за стабилизиране на сектора в следващите десетилетия.

От Министерството на транспорта заявиха, че 15 милиона лири от определения бюджет ще бъдат насочени към предоставяне на безвъзмездни средства за водачите на електрически превозни средства, а 8 милиона лири ще бъдат използвани за инсталиране на нови зарядни станции за електромобили из цялата страна.

Ще има финансиране и за 15 проекта, насочени към укрепване на позицията на Великобритания в областта на иновациите при нискоемисийните автомобили, включително разработването на ново, леко шаси и евтин електрически автобус.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*