Хибридната Koenigsegg Regera ускорява до 400 км/ч за под 20 секунди

koenigsegg-regera-hybrid-car-lead

Все по-голям брой хибридни суперавтомобили започват да засрамват своите бензинови „колеги“ и „братя“. Porsche и Ferrari вече представиха впечатляващи концепции и дори Bugatti заговори, че ще ги последва. Но наскоро дебютиралият Koenigsegg Regera може да преобърне пазара. Хибридната кола дебютира по време на автомобилното изложение в Женева. С 1500 конски сили „под капака“ суперавтомобилът излита от 0 до 400 км/ч за по-малко от 20 секунди. Koenigsegg го нарича това чудо „най-бързо ускоряващият, най-мощен сериен автомобил, правен някога.“

Regera е хибридна версия на Koenigsegg Agera. Той съчетава 5-литровия битурбо V8 двигател на Agera с неговите 1000 к.с. с три електрически двигател1 и 9.27kWh батерия с течно охлаждане. Тя осигурява допълнителни 700 к.с., така че когато всички системи работят, това осигурява на над 1500 к.с. Два от електрическите мотори стоят върху всяко от задните колела, а третият е позициониран на коляновия вал на двигателя с вътрешно горене.

Но може би най-странното за Regera е, че нма конвенционална скоростна кутия. На практика това е едноскроростно превозно средство, при което електрическата задвижваща система заема мястото на скоростната кутия. Koenigsegg нарича това Koenigsegg Direct Drive (KDD) – при това състояние енергийните загуби са намалени до 50% в сравнение с традиционните трансмисии. Освен това Koenigsegg настоява, че „моторът е най-мощният електромотор, който някога е правен в историята на производството на автомобили“.

Основателят на Koenigsegg Кристиан фон Кьонигсег, по собствената оценка на команията, „не е фен на хибридите“, до голяма степен защото електрическите системи добавят значителна тежест към превозното средство. Системата KDD, включително батерията, добавя само 88 килограма към теглото на Regera. Това значи, че Regera е с общо тегло от само 1628 кг заедно с електродвигателите и V8 двигателя, което прави прави колата много, много бърза.

Компанията все още не е обявила най-висока възможна скорост или други данни за колата, но сподели, ч возилото ускорява до 400 км/ч за под 20 секунди. Само 80 коли ще бъдат произведени от този модел. Цената им ще е шестцифрена.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*