Мост от корабни контейнери ще води до парка Ариел Шарон в Тел Авив

 econtainer-shipping-container-bridge-Yoav-Messer-Architects

Архитектурното студио от Тел Авив Yoav Messer Architects наскоро разкри плановете си за опъването на 157-метров мост, направен от рециклирани корабни контейнери, използвани повторно. Проектът спечели конкурс за изграждане на портал за националния парк Ариел Шарон. Ако този мост бъде построен, той ще осигури достъп до парка за пешеходци, велосипедисти и малки автобуси.

Архитектите са били вдъхновени от самия Национален парк Ариел Шарон, който се превърна от старо градско сметище (при това гигантско) в зона с процъфтяващ зелени площи. Повторното използване на морски контейнерите има особено смисъл, защото около 800 хиляди контейнера биват зарязвани от морските служби всяка година. Използването на контейнерите също така ще спести разходи и материали за производство, разходи и време за строеж. Освен това модулните единици са достатъчно гъвкави и здрави, за да се адаптират към всякакви необходими промени.

Наречен „Econtainer Bridge“, проектът на архитектите замисля непрекъсната линия на контейнери, прекъсвани само от няколко балкона, които предоставят пространство, където човек да спре, да си почине и да се наслади на прекрасните гледки от всяка страна. Мостът стъповяа върху четири колони, свежданйки до минимум на въздействието върху земята.

Това е една интересна концепция за повторното използване на корабните контейнери, която не сме виждали досега, така че в известен смисъл този мост ще е атракция сам по себе си.

Yoav-Messer-Architects-Recycled-Containers-Econtainer-Bridge-4 Yoav-Messer-Architects-Recycled-Containers-Econtainer-Bridge-3 Yoav-Messer-Architects-Recycled-Containers-Econtainer-Bridge-2

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*