Във Флорида забраниха използването на израза „изменение на климата“

winter-271815_640

Изменението на климата е проблем за почти всички страни по света. За някои то идва във вид на жега и суша, за други е наводнене, за трети връхлита във формата на ураганни бури или страховити снегове. Но във Флорида имат безсрамни политици, които упорито отричат изменението на климата. Ето, че са намерили как да си решат проблемаа: Еко-агенцията на Флорида забрани – да, самата еко-агенция, която се занимава с последиците от изменението на климата – забрани на служителите си да използват термините „изменение на климата“ и „глобално затопляне.“

По думите на бивши служители на агенцията, консултанти и доброволци, не само, че термините „глобално затопляне“, „изменение на климата“ и „устойчивост“ са били забранени за употреба в официални съобщения и имейли, но това било забранено и за отчетите и за образователните материали на агенцията.

Неписаната политика е влязла в сила избирането на губернатор Рик Скот през 2011, който многократно е изразявал съмнения в това, чепромяната на климата е причинена от човешката дейност. Той дори е назначил нов директор на агенцията – някой си Хершел Винярд младши, напълно непознат в екологични кръгове във Флорида, който след това е уволнил някои ключови фигури в службата.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*