Слънце, море и … слънчева енергия за Шарм ел-Шейх в Египет

Египет е едно от най-привлекателните за туристите места, а неговата „перла“ Шарм ел Шейх радва с много слънце, море и пясък. Сега популярният курортен град се готви да стане забележителен и с използването на слънчева енергия, защото има планове цялото осветление на селището да идва от слънчевата енергия.

Sharm-el-sheikh-solar-660x440

Шарм ел-Шейх вече разчита на слънчевата енергия за 70 процента от своето осветление, но египетското правителство иска да подобри това постижение.

Губернаторът на Южен Синай Халед Фоуда е посочил, че Шарм ел-Шейх се надява да стане изцяло захранван от слънчева енергия в рамките на следващите три месеца.

Миналата седмица Египет стартира нова слънчева електроцентрала в Сива в западната част на страната. Преминаването към подобни нови енергийни източници е нарастваща тенденция в Египет, страдащ от остър енергиен дефицит.

Изправен пред енергийна криза в продължение на години, Египет сега планира да гради слънчеви централи и ветроенергийни съоръжения. За следващите три години са планирани 4300 мегавата нови мощности.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*