Рушаща се сграда от 1923 г. стана 4-звезден хотел в Лондон

Shepherds-Bush-Pavilion-Flanagan-Lawrence-lead

Британското студио Flanagan Lawrence Architects е реновирало една стара и рушаща се сграда-паметник в Лондон, датираща от 1923 г., превръщайки я в луксозен, четиризвезден хотел с 320 стаи, с конферентни зали, кафене, ресторант, бар, търговски площи и спа-център на покрива. Първоначално конструирана като кино и проектирана от Франк Искрен, сградата се използвала и като бинго зала, докато не била окончателно изоставена през 2001 г.

Красивата сграда била силно повредена по време на Втората световна война. След това била ремонтирана, но некачествено. Превърнали я в бинго зала-през 1983 г. След закриването му останала затворена до 2009 г., когато Flanagan Lawrence Architects получили разрешение за преобразуване на сградата в красив четиризвезден хотел.

Shepherds-Bush-Pavilion-Flanagan-Lawrence-3Shepherds-Bush-Pavilion-Flanagan-Lawrence-2

Концепцията за дизайна е вдъхновена от историята на сградата. За да се постигне по-висока степен на ефективност, архитектите въвели мерки за енергийна ефективност, включително икономично осветление, системи за оползотворяване на топлината и газова система за комбинирано производство на топлина и електроенергия, която може да бъде свързана към една бъдеща мрежа за отопление и охлаждане.

Архитектите решили да запазят оригиналната и неповторима тухлена фасада и да пресъздат оригиналния покрив със съвременни материали. Задната фасада е огледален образ на предната фасада, но е по-съвременна.

Интериорът включва извити фоайета и атриумни пространства, които имат изящен вид, а вградени панели с меки връкзи намаляват звуковите реверберации. Таванът в атриума е покрит с месингови ленти, които се сближават в концентрични кръгове в центъра на пространството.

Shepherds-Bush-Pavilion-Flanagan-Lawrence-7 Shepherds-Bush-Pavilion-Flanagan-Lawrence-6 Shepherds-Bush-Pavilion-Flanagan-Lawrence-5 Shepherds-Bush-Pavilion-Flanagan-Lawrence-4

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*