Младеж превърна Toyota Prius в моторизиран дом

Петък 13-ти е и затова е време за доза веселие. Затова решихме да ви разкажем за Джеймс Лоулър, озеленител от Торки, Австралия, който е построил мини-къща на колела върху своя хибриден Toyota Prius Hybrid.

Проектът отнел малко повече от седмица. Лоулърт направил своя моторизиран дом, използвайки отпадъчни материали. Така в крайна сметка се оказал собственик на уникален кемпер, което му струвало малко под 150 долара.

toyota-prius-motor-home

Какво е вдъхновило този уникален проект? „Има много скучни кемпери. Реших, че моят може да бъде малко по-старомодно изглеждащ, малко а’ла „австралиано“, с ръждясал ламаринен покрив“, разказва Лоулър. „Той е доста добре изолиран отгоре. Това е по-удобно, отколкото спането на палатка“.

Първоначало Лоулър сглобил своя моторизиран дом с цел комфортен престой на фестивала Meridith Mountain Music във Виктория. На път за вкъщи полицията го глобила, посочвайки в протокола, че превозното средство е „неизползваемо“. Лоулър демонтирал конструкцията, но се нахъсал да построи нова, по-добра, най-вече непромокаема.

Очевидно тежестта на конструкцията и въздушното съпротивление намаляват ефективността на хибрида, но пък можем да оценим високо творчеството и стила на младия австралиец. Едно нещо е сигурно – с това чудо човек може да замръкне навсякъде, без да се тревожи за подслон.

james-lawler-prius-home

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*