Почистени са близо 70 декара от поречието на Искър

Близо 70 декара от поречието на река Искър в участъка от Панчарево до Пасарел бяха почистени днес от дървета, храсти и вършини от 230 служители на Югозападното държавно предприятие. Това съобщиха от пресслужбата на предприятието в Благоевград.

800px-IskaratGerman

Отстранени са и 1560 паднали или изсъхнали дървета от коритото на реката. Служителите на държавното предприятие са използвали 76 автомобила с повишена проходимост, 60 моторни резачки и два трактора, се посочва в съобщението. Два дена е продължила акцията по почистването на въпросния участък от коритото на река Искър.

Вчера, въпреки лошите климатични условия, 84 служители са отстранили над 850 дървета, като са почистили около 20 декара по бреговете на реката от храсти и вършини, които препятстват нормалното оттичане на водата. В почистването на речното корито в събота са използвани 60 моторни триона, 23 автомобила с висока проходимост и два трактора. Така общата почистена площ за двата ни е близо 90 декара, а отстранените дървета са над 2400, уточняват от ЮЗДП.

От: БТА

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*