В музея „Земята и хората“ ще има Детски образователен център за водата

water-drop-275938_640

На 20, 21, 22 март в националния музей „Земята и хората“ ще се организира Детски образователен център за водата. Инициативата е по повод 22 март – световен ден на водата. Организатори са сдружение „Аз обичам водата“ и Българска асоциация по водите с подкрепата на Министерство на околната среда и водите и Столична община.

В експозиционната зала на музея ще се обособят разнообразни занимателни кътове за деца от всички възрасти – ателиета, работилници, лаборатории, интерактивни сцени с приказки и любимите анимационни герои Капчо и Капчица от детските познавателни книжки на дружество „Софийска вода“. Малките посетители ще имат възможност сами да майсторят предмети по традиционни занаятчийски технологии, да рисуват и моделират на водна тематика, да издигнат макети на градове с реки, да се пробват в изкуството декупаж. Най-любознателните ще правят опити и експерименти, за да изследват химичните и физични свойства на водата, а най-смелите – ще вземат първи уроци за реакция при водни бедствия от патрулите на Водоспасителната служба при БЧК.

В събота и неделя на 21 и 22 март всички посетители ще имат възможност да измерят нивата на водно съдържание в своя организъм, ако се включат в акцията Н2Обичам, инициатива на сдружение „Аз обичам водата“ и компанията „Девин“.

Участието в Детски образователен център за водата е напълно безплатно, но с приоритет ще са посетителите с предварителна електронна заявка регистрация на сайта http://waterbridge.info. Пак там е публикувана и пълната програма на събитията в Седмицата на водата.

От: БТА

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*