Дали пък Virgin не се кани да прави и електромобили?

Richard_Branson_UN_Conference_on_Sustainable_Development_2012
Сър Ричард Брансън на конференцията за устойчиво развитие на ООН през 2012 г. Снимка: UNclimatechange, CC BY 2.0

Световноизвестният предприемач Сър Ричард Брансън тези дни е подхвърлил един доста предизвикателен намек, че може би е на път да сложи своята марка Virgin върху нов модел електрически превозни средства.

Сър Ричард бил засечен тазиседмица от Bloomberg в маями, където неговият състезателен екип Virgin Racing се състезава в изцяло електрическата спортна серия Formula E. Тогава Брансън е загатнал, че може би ще създаде електрически автомобил, който да се конкурура с Tesla.

В съобщение, публикувано от Bloomberg.com в четвъртък, Сър Ричард брансън е цитиран да казва: „Ние имаме екипи от хора, работещи върху електрически автомобили, така че не се знач, може да се окаже, че Virgin се конкурира с Tesla в автомобилния бизнес, както го правим в космическия бизнес. Ще видим какво ще се случи.“

Британският милиардер неведнъж е демонстрирал подкрепата си за възобновяемата енергия през миналата година, когато подписа сделка с NRG Energy за инсталирането на микрогрид за възобновяема енергия, който да осигурява електрозахранване за остров Некер – негов собствен остров, разположен във веригата Британски Вирджински Острови в Карибския басейн.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*