Bayer се чуди да продаде ли бизнеса си с продукти за градина

garden-hose-413684_640

Немската Bayer обмисля стратегически планове за поделението си, което се занимава с потребителски продукти за дома и градината. Звеното за препарати за раститлна защита по всяка вероятност ще се съсредоточи само върху професионалните клиенти.

Източници, запознати с материята, коментираха тази седмица пред Ройтерс, че Bayer се готви да продаде този бизнес и проучва интереса на потенциалните купувачи, които биха могли да бъдат фондове частен капитал или големи фирми от сектора. Въпросният бизнес е генерира 220 милиона евро годишни продажби през миналата година.

В момента Bayer е в процес на мащабна реформа, при която се зае да отдели своето поделение за производство на пластмаси и работи по нова корпоративна структура за поделението за природонаучни дейности.

Поделението за продукти за градината е отчело ръст на продажбите от над 10% миналатагодина, според отчета на Bayer. Звеното е част от отдела по екологични науки в компанията, което се оценява на 678 милиона евро за 2014 година. В него поадат и решенията за горско стопанство, градинарство и ландшафт.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*