„Имаме само един дом“, подсеща Фаръл Уилямс

Време е да пренастроим съзнанието си и от „изменение на климата“ да започнем да говорим за „действия за опазване на климата“ и да спасим планетата, на която живеем. Това обяви американската поп-звезда Фаръл Уилямс, който партнира на партнира на Фондацията на ООН по повод Международния ден на щастието 20 март. Неговата идея е да повиши осведомеността относно заплахите за Земята и да призове за повече действия по справяне с изменението на климата.

cdnassets.hw.net
Поп-звездата Фаръл Улямс, снимка: Shawn Ahmed/Flickr, чрез Creative Commons

Ако се вгледате в поведението на всички ни, е трудно да се повярва, че сме наясно, че имаме само една планета,“ коментира Уилямс пред срещата на Общото събрание на организацията. „Основното ми вдъхновение, за да дойда тук днес, е това, че ние сме в беда, но можем сами да променим това. Тази земя е нашият дом“.

Звездата е творчески директор на движението „Жива Земя“, което се бори за постигането на споразумение за борба с климатичните промени преди световна среща на върха, която ще се проведе в Париж през декември. Още на Световния икономически форум през януари в Давос, Швейцария, Уилямс и бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор обявиха, че предстои провеждането на едно музикално събитие на „Жива Земя“, което цели да провокира действия по изменението на климата. То ще се проведе на 18 юни и ще се случи едновременно на всички седем континента, включително Антарктида.

Междувременно обаче като част от честванията на Международния ден на щастието Фондацията на ООН и Уилямс стартираха кампанията „Щастливо парти за щастлива планета“ и създадоха уебсайт с подкрепата на Google, където хората могат да качват снимки на себе си. Кадрите ще бъдат сглобени в едно голямо, анимирано изображение, което след това ще придружава песента на Уилямс „Щастлив“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*