LED фарове в маратонките осветяват пътя на бегачите

Това изобретение е от категорията „как никой не се е сетил досега“. Става дума за мини-фарове, които се вграждат в маратонките.

night-runner-shoe-lights

Фарове за обувни „Нощен бегач“ имат 270-градусов ъгъл на осветление и са разработка на Дъг и Рената Сторер, които сега набират обществено финансиране за своята идея чрез Kickstarter. Светодиодните „фарове“ се прикрепват чрез скоби към спортните обувки, за да могат да осветяват пътя на спортистите, тичащи в парка привечер.

Идеята хрумнала на Дъг, след като той паднал по време на нощно бягяне и се наранил. Това се случило по време на тренировката за маратона в Ню Йорк.

night-runner-shoe-lights-3

Регулируемите скоби позволяват на бегачите – или изобщо на всички, които ходят или подтичват по тъмно – да прикрепят към краката си 75-луменов набор от светодиоди. Осветлението може да се насочва в желаната посока и покрива около 30 метра разстояние. „Фаровете“ имат 270 градуса ъгъл на осветяване.

Разположени във водоустойчив калъф и захранванни от акумулаторни литиево-йонни батерии, мини-фаровете за обувки бни трябвало да могат да издържат между четири и осем часа светене.

night-runner-shoe-lights-1

В момента изобретението набира обществено финансиране, като целта на проекта е да привлече 35 000 долара, с които да се финансира първият етап от производството.

Очаква се мини-фаровете за маратонки да се появят на пазара през септември 2015.

Б.Р. – следващият хит сигурно ще са мигачи за дупето. Шегичка, де!

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*