Еко-остров Гранд Канкун ще чисти океана, докато генерира енергия

Grand-Cancun-by-Richard-Moreta-Castillo-06

Ричард Морета Кастило е замислил една голяма офшорна морска платформа „на кокили“ по повод отбелязването на 50-ата годишнина от началото на развитието на град Канкун. Юбилеят ще е през 2020 г. Въпреки, че дизайнът на мега-комплекса „Гранд Канкун“ ще включва всякакви луксозни удобства, включително подводна зона за хранене и пазаруване, екологичните качества на проекта са вдъхновяващи и всеобхватни.

Цялата повърхност на офшорната платформа ще бъде покрита със слънчеви панели, които ще осигуряват енергия за „Гранд Канкун“ и за електрическата мрежа на главния град. Вертикални вятърни турбини и подводни перки за приливна енергия ще произвеждат допълнителна чиста енергия. Система за събиране на дъждовна вода ще позволява сладката вода от небето да се събира и след това да се използва, което – в комбинация с мини-централа за обезсоляване – ще направи комплекса напълно самодостатъчен.

Платформата с нулев въглероден отпечатък „Гранд Канкун“ е първата морска платформа, която не се стреми да използва природните си ресурси. Вместо това тя се стреми да възстанови мястото сред океана, където е поставена. В този случай платформата ще филтрира водата, пречиствайки я от въглеводороди и замърсители, за да се гарантира, че морските създания ще се радват на по-здравословна екосистема и че естествената красота на крайбрежието е възстановена.

Grand-Cancun-by-Richard-Moreta-Castillo-07 Grand-Cancun-by-Richard-Moreta-Castillo-09 Grand-Cancun-by-Richard-Moreta-Castillo-10 Grand-Cancun-by-Richard-Moreta-Castillo-01 Classy Wardrobe Open Plan Bedroom Italian Bedroom Furniture Grand-Cancun-by-Richard-Moreta-Castillo-03 Grand-Cancun-by-Richard-Moreta-Castillo-04 Grand-Cancun-by-Richard-Moreta-Castillo-05

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*