Най-големият контейнерен ресторант е сглобен само за три дни

Largest-Shipping-Container-Restaurant-Smoky-Park-Supper-Club

Най-големият ресторант, построен от транспортни контейнери в САЩ, ще отвори врати тази пролет в Ашвил, Северна Каролина. Инсталиран е само за три дни през май миналата година. Ресторантът е наречен Smoky Park Supper Club и се състои от 19 корабни контейнера, които са били предварително подготвени, доставени и сглобени от фирмата SG Blocks. Внушителният проект е разработен от местните предприемачи от Ашвил – Мат Логан, Kристи Куин и готвачът Марк Розенщайн.

Разположен на мястото на някогашно сметище, Smoky Park Supper Club е блестящ пример за адаптивната повторна употреба и рекултивацията на сметища. Логан, собственик на центъра ресторант в центъра на Ашвил, купил имота от 1.8 акра през 2011 г. и работил с екипа по проектиране и изграждане на постройката, ръководен от професора по архитектура Дъглас Хеклер от Университета Клемсън. Те направили почистване на площадката и проектирали Smoky Park Supper Club. Ресторантът от транспортни контейнери включва палуба, която обгръща заведението и ще бъде лесно достъпна пеша, с мотоциклети, с лодка.

Smoky-Park-Supper-Club-by-SG-Blocks-3

Иновативният ресторант ще включва местни продукти, доставени „от фермата право на масата“, като готвенето ще се случва основно около скара на дървени въглища. Ще се предлагат класически американски ястия, които готвачът Розенщайн описва като „прости, директни, сготвени на жар“.

Става дума за цялостното гостоприемство“, казва Розенщайн. „Добрата храна е само един компонент. Ресторантът, реката, красивата среда – с всичко това Smoky Park Supper Club ще бъде едно цялостно преживяване.“

Smoky-Park-Supper-Club-by-SG-Blocks-7 Smoky-Park-Supper-Club-by-SG-Blocks-6 Smoky-Park-Supper-Club-by-SG-Blocks-4 Smoky-Park-Supper-Club-by-SG-Blocks-5 Smoky-Park-Supper-Club-by-SG-Blocks-2

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*