Мотористи на Острова получават по 1500 лири за електрически велосипеди

biker-407123_640

На мотористите във Великобритания ще бъдат предложени по 1500 лири, за да си купят електрически мотори, предвижда нова схема, която местното правителството обяви миналата седмица.

До 7,5 милиона лири ще бъдат заделени за ускоряване на навлизането на по-екологичните двуколесни средства. Стимулите ще се дават по същата програма, която предлага на гражданите бонуси до 5000 лири за преминаване към електрическа кола и до 8000 лири за закупуване на нулевоемисиен микробус.

Инициативата е разработена след проведени срещи с производители, сред които Suzuki, Harley-Davidson, BMW, Volt и Mahindra. Окончателните детайли и допустимостта все още се дискутират, но Министерството на транспорта заяви, че схемата може да заработи от лятото.

Само около 100 електрически мотоциклети и скутери са продадени във Великобритания миналата година. Обикновено те се продават на цена, която е с около 2000 лири повече от тази на стандартните модели.

Електрическите мотори и велосипеди обаче се възприемат като устройства с потенциал за намаляване на CO2 емисиите и замърсяването на въздуха. Същевременно електрическите превозни средства намаляват текущите разходи за собствениците си.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*