Хибридното Malibu 2016 изминава 88 км само в електрически режим

2016-Chevrolet-Malibu

Chevrolet представи своя чисто нов хибриден модел Malibu Hybrid 2016 на авто-изложението в Ню Йорк – един стилен, олекотен и по-ефективен автомобил, заимстващ доста от технологиите на Chevy Volt 2016. Чисто новото Malibu се отличава с разход от 5,2 л/100 км. и разполага с 80-клетъчна, 1.5 kwh литиево-йонна батерия, която може да захранва колата в продължение на 88 километра, преди да се включи генераторът – 1,8L четирицилиндров двигател.

Седанът от средния клас или „семейната кола“ е един от най-големите автомобилни сегменти в света. Затова всички производители се стараят да грабнат короната именно в тази категория.

Един от триковете, на които Malibu залага, е олекотеното шаси. От Chevrolet са успели да „обръснат“ близо 135 килограма тегло чрез използване на високо-якостна стомана. В същото време междуосието на автомобила е с 10 см. по-дълго, за да осигури допълнително пространство за краката.

Други технологии, заимствани от Volt 2016, са двойните електродвигатели, литиево-йонната батерия, смесената регенеративна спирачна система, която съхранява кинетичната енергия за презареждане на батериите на автомобила. Вградената старт-стоп технология позволява намаляване на работата на празен ход. Има и система за утилизация на отпадната топлина, която рециклира излишната топлина от превозното средство за подгряване на двигателя и купето.

2 коментара

  1. Пламен, прав си, не могат да се изминат 88 км. Батерията си е 1.5 kWh, но авторът не е доразбрал нещо при превода – колата може да се движи на електричество със скорост до 88 км/ч, а не да измине 88 км.

  2. Батерията е вероятно 15 kwh. С 1.5 не могат да се изминат 88 км.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*