Ню Йорк дава данъчно облекчение за малки, разпределени PV системи

solar-cells-100442_640

Ню Йорк се оказва едно от най-добрите места за развитие на фотоволтаичната енергетика. Цифрите показват, че щатът е добавил 147 MW нови фотоволтаици през 2014 г. Този растеж получи допълнителна подкрепа наскоро с решението за освобождаване от данъци на енергията, произведена от разпределени слънчеви системи.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо подписа декрет за освобождаване от данъци на всички разпределени PV соларни системи. Мярката е предвидена в бюджета за периода 2015-2016.

След изчистването на тази дразнеща неяснота в данъчния кодекс, бизнесът и домакинствата из целия щат вече могат да правят сериозни планове за бъдещето, което ще позволи на впечатляващият ръст на соларните инсталации в Ню Йорк да продължи“, каза председателят на соларната асоциация Рон Реш. „Губернаторът Куомо и законодателните лидери заслужават огромно признание за техния принос за бъдещето на чистата енергия в Ню Йорк.“

Ню Йорк отчете 397 мегавата фотоволтаични мощности към края на миналата година. Темпът на растеж на годишна база се изчислява на 105%. междувременно инициативата NY-Sun има за цел да бъдат инсталирани общо 3 гигавата соларни мощности в щата до 2023 година.

От гледна точка на пазарна сегментация домашните PV системи бележат най-впечатляващ растеж – общо 89 MW нови системи са добавени през 2014. От тях 49 мегавата са добавените нови инсталации върху комерсиални съоръжения, а 9 MW са инсталациите от комунален мащаб.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*