В Търговищко са регистрирани 26 сдружения за саниране

В Търговищка област има регистрирани 26 сдружения на собственици по националната програма за саниране на жилища. Това съобщиха от областната управа в Търговище, като допълниха, че в страната сдруженията са 1600.

radiator-250558_640

От администрацията на областния управител Светлин Бонев съобщават и конкретни данни по общини за хода и интереса към Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. В община Търговище има регистрирани 12 сдружения на собствениците и нито един сключен договор. В община Омуртаг има едно регистрирано сдружение и един сключен тристранен договор между областния управител, общината и Българската банка за развитие. В община Попово има регистрирани 13 сдружения на собствениците, 7 подадени заявления за интерес и финансова подкрепа, като 6 от тях са одобрени.

Сключените договори между общината и сдружения на собственици са шест, подписаните тристранни договори са три. В община Антоново няма регистрирани сдружения на собствениците. „Силно се надявам всички общини в област Търговище да се мобилизират, за да не се окаже, че ще чакаме следващо финансиране по програмата“, казва областният управител Бонев.

От: БТА

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*